Tietoa meistä

Link Hp:n tarina

LinkHp syntyi vuonna 2019 aiemmin kiinteistöalalla toimineen 4Rent Oy:n perustuksille. Neljä kokenutta yrittäjää löivät yhteistuumin lusikkansa rekrytointisoppaan. Mutta miksi näin?

Perstuntuma. Kullekin meistä oli kokeneina yrittäjinä jäänyt mieleen rekrytoinnin kommervenkkejä, joiden jäljiltä on olo ollut kuin tiettyyn ruumiinosaan ammutulla karhulla. Vaikka haaviin oli jäänyt moni hyvä työntekijä, hakuprosessit olivat pitkiä, raskaita ja vaativat aikaa sekä resursseja. Kerta kerralta perstuntuma alkoi vaatia yhä hanakammin, että tähän pitäisi olla jokin suorempi ja helpompi reitti.

Bumerangi-efekti. Jokainen meistä oli kokeillut myös vuokratyöntekijöitä. Näinkin oli löydetty hyvää väkeä, mutta sekaan mahtui myös tilanteita, jolloin yksi työntekijä tuli kokeilemaan ja lähti. Sitten tuli toinen ja lähti. Uuvuttava bumerangi-efekti, joka ei ajanut kenenkään etua. Täytyi olla jokin keino löytää oikeat tekijät oikeisiin paikkoihin. Rekrytointi ei voi olla kokeilua ja sumussa ajoa.

Sillä silmällä. Syntyi ajatus henkilöstöpalveluyrityksestä, joka tuntee henkilöstönsä ja ohjaa heidät töihin, joissa heillä on tilaisuus onnistua, oppia ja menestyä. Alkuperäisellä nelikolla oli valtava kokemus sekä työn tekemisestä että antamisesta, mutta henkilöstövuokrauksen ja rekrytoinnin osaaminen ei vielä riittänyt. Link Hp aloitti ensimmäisen head huntauksen: sillä silmällä haettiin yrittäjähenkistä, alan tuntevaa ja uudistusmielistä ammattilaista. Nelikolla oli selvästi alalle lahjoja: joukkoon saatiin Pasi “rekrytointien grand old man” Laine.

Henkilöstökemiaa. Kyllä sen tietää, kun on oikea porukka kasassa. Kun kukin jäsen täydentää toisen osaamista, nousevat kaikkien parhaat puolet esiin. Tiimimme on enemmän kuin osiensa summa. Link Henkilöstöpalveluilla on henkilöstökemiaa kerrakseen: kasasssa on voittava ykkösketju, jonka varaan on hyvä koota suurempaakin joukkuetta.

Ketjureaktioita. Link Henkilöstöpalvelut perustettiin, jotta hyvät työnaiset ja -miehet voidaan pitää hommissa. Mitä useampaan työpaikkaan saadaan ammattilainen, sitä varmemmin yritykset menestyvät. Heikkoja lenkkejä ei ole, ainakaan mikäli se on rekrytoinneista kiinni. Kun oikea tekijä löytää oikean työn, hyötyy työntekijä, yritys ja koko yhteiskunta. Osaavalla rekrytoinnilla synnytämme tällaisia ketjureaktioita. Tässä mallissa jokainen voittaa.

Toimintaperiaatteemme

Koska haluamme uudistaa vuokratyön kenttää, pistimme myös vanhat sananlaskut uusiksi, jotta ne kuvaisivat toimintaperiaatteitamme paremmin:

“Saa olla ensimmäistä kertaa pappia kyydissä”

Jokainen on vuorollaan ensimmäistä kertaa aloittamassa työelämää, vaihtamassa alaa tai vaikkapa tuuraamassa sairastunutta. Emme odota, että hyppysiimme tipahtaa kaikkien alojen erikoisasiamies tai -nainen vaan etsimme hyvällä fiiliksellä ja asenteella varustettuja työntekijöitä, joilla on halu oppia ja kehittyä.

“Lyytillä lupa tehdä muutakin kuin kirjoittaa”

Työnhakua varten tarvittava tehtävänimike kertoo ainoastaan minimiosaamisesta, ja todennäköisesti Lyyti osaa kirjoittamisen ohessa päivittää somea, myydä ja käyttää myös tunnettuja taitto-ohjelmia.

Koska emme survo tekijöitä muotteihin, asiakasyrityksemme saavat enemmän kuin mitä yksi paperilla lukeva nimike antaa ymmärtää. Sama pätee työntekijöihin: kun he eivät ole kahlittuina vain yhteen ja samaan hommaan, he saavat ylittää odotukset ja itsensä.

“Suutari murtautukoon lestistään”

Nykyajan suutarit eivät tee enää eläkevirkoja samoissa työpaikoissa, vaan työhön liittyvät tarpeet ovat yksilöllisiä niin työntekijän kuin työnantajankin näkökulmasta. Uusille ratkaisuille ja ideoille on tilaa ja haluamme pysyä helposti lähestyttävinä niin työntekijöillemme kuin
asiakkaillemmekin.

Olemme oiva osoitus siitä, että oman mukavuusalueen ulkopuolelle kannattaa murtautua. Osaamisen jakaminen ja kaverin kannustaminen huippuvireeseen ovat meidän joukkueen valtteja. Kasvetaan yhdessä, niin yksilöinä kuin yrityksenä.

“Löydämme hyvät akanoista”

Olemme rekrytoinnin tarkkakorvaisia ja teräväkatseisia ammattilaisia. Kokemus on opettanut löytämään hyvät akanoista ja heistä tahdomme pitää kiinni. Kaveria ei jätetä.

Me teemme työtämme, jotta jokainen olisi siellä, missä on parhaimmillaan.

Tarvitsit sitten osaavaa tuuraajaa tai pitkäaikaista luottotyyppiä, me löydämme sopivan tekijän paikkaan kuin paikkaan.